Τσιμεντοειδή

Τσιμεντοειδή

Παρουσιάζουν άριστη πρόσφυση με το τσιμέντο.Είναι ανθεκτικά στα λιμνάζοντα νερά.Επιτρέπουν την διαπνοή της επιφάνειας.

Η στεγάνωση δωμάτων χωρίς κλίσεις, εκτός από το να εξασφαλίζει απόλυτη στεγανότητα, να έχει ελαστικότητα και αντοχή στις καιρικές επιδράσεις και το χρόνο, θα πρέπει να παρουσιάζει και ιδιαίτερα υψηλή ανθεκτικότητα στα λιμνάζοντα νερά.

Τις παραπάνω απαιτήσεις καλύπτει η εφαρμογή ενός ελαστικού επαλειφόμενου στεγανωτικού κονιάματος τσιμεντοειδούς βάσης, όπως είναι το  AQUAMAT-ELASTIC της ISOMAT, οπλισμένου καθολικά με φύλλα υαλοπλέγματος (65 g/m2) ή πολυεστερικού υφάσματος (30 g/m2), πλάτους 100 cm. Με την εφαρμογή του στο δώμα, δημιουργείται μία ισχυρή και συνεχής ελαστική στεγανωτική στρώση, με άριστη πρόσφυση και ανθεκτικότητα, ικανή να παρακολουθεί με επιτυχία τις συστολοδιαστολές του δώματος.

Ο οπλισμός τοποθετείται στην 1η στρώση. Μετά το στέγνωμα αυτής της στρώσης ακολουθούν ακόμη 2 καθολικές επαλείψεις σε όλη την επιφάνεια του δώματος. Η δεύτερη στρώση γίνεται σταυρωτά και αφού στεγνώσει η πρώτη.

Στην τελευταία επάλειψη, συνιστάται η χρήση του κονιάματος σε λευκό χρώμα, ώστε να μετριάζεται η απορρόφηση  θερμότητας από την ηλιακή ακτινοβολία και να επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής της στεγάνωσης.

Για ακόμη καλλίτερα αποτελέσματα σε εξωτερικούς χώρους χρειάζεται η προστασία της στεγανωτικής στρώσης π.χ. με πλακίδια ή θερμομονωτικές πλάκες στην περίπτωση της ανεστραμμένης θερμομόνωσης.

Πλεονεκτήματα

• Το επίχρισμα επιτρέπει την εφίδρωση της βάσης και έτσι εξουδετερώνει τους υδρατμούς.

• Είναι εύκολο στη χρήση και το κόστος συντήρησης είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

• Όταν πήξει μπορεί να καλύπτεται με πλακάκια.

Καμία τοξική επίδραση στο πόσιμο νερό.

Leave a reply

Free WordPress Themes, Free Android Games