Εξωτερική θερμομώνωση σε Δώμα

Εξωτερική θερμομώνωση σε Δώμα

Μελέτη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ένέργειας (ΚΑΠΕ Ιούνιος 2006) έχει δείξει οτι μια τυπική πολυκατοικία στην Αθήνα θα μπορούσε να κερδίσει περίπου 1.000€ τον χρόνο χρησιμοποιώντας Kelyfos Rooftile στο δώμα της. Γενικώς τα ενεργειακά οφέλη μπορούν να φτάσουν και το 48% (ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο ή φυσικό αέριο). Εκτός από την αποδεδειγμένη εξοικονόμηση ενέργειας το θερμομονωτικό πλακίδο Kelyfos Rooftile καθιστά το κτίριο πιο οικολογικό μειώνοντας την εκπομπή αέριων ρύπων μέχρι και 35%.

Το Kelyfos Rooftile είναι ένα σύνθετο θερμομονωτικό πλακίδιο το οποίο χρησιμοποιείται για την θερμομόνωση του δώματος (ταράτσα) και αποτελείται από ειδικές πλάκες λευκού τσιμέντου, υψηλών προδιαγραφών, με επικολλημένη εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) Styrofoam της DOW.

Το Kelyfos Rooftile είναι ίσως η καλλίτερη ανεστραμμένη θερμομόνωση.

Πλεονεκτήματα:

– Προστασία του δώματος από καιρικές καταπονήσεις.

– Προστασία της υφιστάμενης στεγάνωσης (*) του δώματος από γήρανση και θερμική καταπόνηση.

– Ευκολία και ταχύτητα στην τοποθέτηση με απλή απόθεση.

– Μικρό βάρος (45kg/m²) κατάλληλο για δώματα ελάχιστου φορτίου πλακόστρωσης χωρίς κίνδυνο υφαρπαγής από τον άνεμο.

– Απάλειψη θερμικών γεφυρών (**) χάρη στη ραμποτέ διαμόρφωση των πλευρών του πλακιδίου.

– Κύριο μέρος του πλακιδίου αποτελείται από το πιο αξιόπιστο θερμομονωτικό υλικό της αγοράς STYROFOAM της DOW.

– Δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του πλακιδίου σε ανέγερση επιπλέον ορόφων.

– Καλαίσθητη τελική επιφάνεια.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα που ήδη έχουν αναφερθεί το Kelyfos Rooftile προστατεύει τη στεγάνωση (υγρομόνωση) του δώματος χωρίς να χρειάζεται η περιοδική αντικατάσταση ή ενίσχυση της. Επίσης σταματά την συγκέντρωση υδρατμών στο κτίριο και δεν εμφανίζονται τα αντιαισθητικά μαυρίσματα στους εσωτερικούς τοίχους από μούχλα και υγρασία.


(*)
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του Kelyfos Rooftile είναι να έχει προηγηθεί στεγάνωση (υγρομόνωση) και δημιουργία ρύσεων στην ταράτσα.

(**) Θερμική γέφυρα: Τα τμήματα εκείνα των κτιρίων (κολώνες, δοκάρια) που κατέχουν λιγότερη ή μηδαμινή θερμομονωτική ικανότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία του κτιρίου. Αν και αποτελούν ένα μικρό τμήμα του οικοδομήματος, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό της θερμικής απώλειας των κτιρίων.

Leave a reply

Free WordPress Themes, Free Android Games