Τεχνικές Πληροφορίες

Τεχνικές Πληροφορίες

 

Όλα αυτά τα χρόνια έχω διαπιστώσει ότι στην αγορά υπάρχουν εξειδικευμένα υλικά κατάλληλα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα στην οικοδομή.
Οι εταιρείες παραγωγής υλικών εγχώριες και ξένες προσπαθούν να υποστηρίξουν τα προϊόντα τους.

Δυστυχώς περιορίζουν την τεχνική πληροφόρηση, ιδίως στην επαρχία, μόνο στις εμπορικές τους συνεργασίες. Αναθέτουν στους κατά τόπους εμπόρους (είτε έχουν, είτε δεν έχουν τεχνικές γνώσεις) να ενημερώσουν τους τεχνίτες. Έτσι η γνώση μεταφέρεται με τρόπο ελλιπή, με αποτέλεσμα να επιλέγεται πολλές φορές λάθος υλικό, λάθος δοσολογία, λάθος εφαρμογή.

Στην καλύτερη περίπτωση μερικές εταιρείες σε μία αίθουσα ξενοδοχείου ή στις εγκαταστάσεις των εμπόρων συνεργατών τους παρουσιάζουν τα προϊόντα τους. Και εδώ όμως το ακροατήριο είναι περιορισμένο και συνήθως κυριαρχεί το εμπορικό κομμάτι. Στο τέλος των περισσοτέρων σεμιναρίων, στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις, πολλοί τεχνίτες εκφράζουν την επιθυμία τους για εκτενέστερη τεχνική ενημέρωση.

Τελευταία βεβαίως τα πράγματα τείνουν να γίνουν  καλύτερα από ότι λίγα χρόνια πριν. Η ενημέρωση είναι ευκολότερη,στο χώρο μπαίνουν νεώτερες ηλικίες, ο ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα είναι εντονότερος και οι πελάτες περισσότερο απαιτητικοί. Στο κατάστημά μας έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες κατασκευαστικών λαθών, και όσοι έχετε ασχοληθεί με την οικοδομή θα έχετε να προσθέσετε ακόμη μία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να εξασφαλίσουμε  ότι σε κάθε μία περίπτωση, θα επιλεγεί το σωστό υλικό,στην σωστή δοσολογία, και τέλος θα εφαρμοστεί σωστά.

Με μοναδικό κίνητρο ότι ίσως κάτι  συνεισφέρω στο κομμάτι της τεχνικής ενημέρωσης, θα προσπαθήσω να αναπτύξω με απλά λόγια,  μερικά θέματα για τα οποία δέχομαι τις περισσότερες ερωτήσεις  από πελάτες του καταστήματος.

Φ.Καραμήτσος

Μηχανολόγος-μηχανικός

Free WordPress Themes, Free Android Games